2021-12-09 08:52:35• hírek • Bede Emőke

Újabb országos razzia: ezúttal illegális fegyvertartókra mért csapást a rendőrség - VIDEÓ

Csütörtök reggel újabb, szinte az egész országra kiterjedő razziát szervezett a Román Rendőrség: a főváros 2. kerületének ügyészsége által felügyelt akció során Bukarestben és további 36 megyében összesen 103 házkutatást tartottak egy olyan nyomozás kapcsán, melyet a fegyverekkel és lőszerekkel való visszaélés és minősített csempészet miatt indítottak.

A hatóság tájékoztatása szerint a Fegyverek, Robbanó- és Veszélyes Anyagok Igazgatóságának rendőrei 2021 júliusa és novembere között megfigyeltek egy Magyarországon bejegyzett jogi személyt, mely egy weboldalon keresztül engedélyköteles lőfegyvereket és töltényeket adott el romániai magánszemélyeknek, anélkül, hogy a 295/2004-es, fegyverekre és lőszerekre vonatkozó törvényt betartotta volna.


A több hónapon át tartó megfigyelésnek köszönhetően pontosan kirajzolódott, hogyan is ütötték nyélbe az üzleteket. A vásárlók egy webáruházból rendelték meg a fegyvereket, melyeket aztán a magyarországi raktárból különféle futárszolgálatok közvetítésével juttattak be Romániába, majd a megrendelőhöz.


Az akcióban több mint 300, fegyveres és lőszeres bűncselekményekre specializálódott rendőr vesz részt, kiknek munkáját a még hatékonyabb fellépés érdekében a különleges bevetési osztag rendőrei, közismertebb nevükön a maszkosok is segítik.




A hatóság tájékoztatása szerint az alábbi megyékben zajlanak házkutatások: Fehér, Arad, Arges, Bacau, Bihar, Beszterce-Naszód, Botosani, Brassó, Braila, Buzau, Krassó-Szörény, Calarasi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunyad, Ialomita, Iasi, Ilfov, Máramaros, Mehedinti, Maros, Olt, Prahova, Szatmár, Szeben, Suceava, Teleorman, Temes, Tulcea, Valcea és Vrancea.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: